WebDeveloper
 główna | forum manual | skrypty |  artykuły |  projekty | porady |  zasoby |  linki 

Forum PHP

mysql_query + LIMIT
Autor: TomekM (212.160.136.---)
Data:   01.12.00 02:48

Witam,

mam problem ze zrozumieniem (a w konsekwencji z wykorzystaniem) komendy mysql_query z parametrem LIMIT.

Konkretnie chciałbym przy uzyciu "mysql_fetch_row" wyswietlić tylko 20 wierszy, z tym że nie wpisywać na stałe parametru "LIMIT 20", a raczej zastosować funkcję, która po zliczeniu ilości rekordów i po stwierdzeniu, że jest ich więcej niż 20 automatycznie wypisywała poniżej tabeli "następna strona" (oczywiście z aktywnym linkiem). Wygenerować taką stronę potrafię - mam problem jednak jaki parametr powinien mieć link aby skrypt po jego aktywowaniu wyświetlił mi rekordy od 21 do 40 itd.
Idealnym rozwiązaniem byłoby podesłanie mi jakiegoś prostego skryptu, który pomógłby mi zrozumiec tą funkcję.

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

RE: mysql_query + LIMIT
Autor: peewee (---.io.poland.com)
Data:   01.12.00 09:32

Hmm przeczytaj moj artykul, ktory dosyc dokladnie to opisuje. Jest tutaj na glownej stronie, na pierwszej pozycji.
Wkradly sie tam dwa male bledy, ale autorzy serwisu jakos sie nie kwapia z zamieszczeniem mojej erraty >:-/

Autor: makintosh (---.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl)
Data:   02.12.00 18:02

Gdzie moge znalezc ta errate

Autor: peewee (---.io.poland.com)
Data:   04.12.00 11:36

Umiescilem pod adresem:
http://add.com.pl/~peewee/

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje Imię:
 Twój Email:
 Temat:
Odpowiedzi na tę wiadomość prześlij na powyższy adres email.

Manual | Skrypty | Artykuły | Projekty
Porady | Zasoby | Linki
Główna | Forum