WebDeveloper
 główna | forum manual | skrypty |  artykuły |  projekty | porady |  zasoby |  linki 

Forum PHP

prawa
Autor: Artur (---.plock.cvx.ppp.tpnet.pl)
Data:   18.11.00 18:44

Yo jestem w tych sprawach:) newbie...
Problem przy zapisie danych na serwerze.... Mam permission denied przy fopen($ddd,"w");
A potem cala lista bledow pochodnych Unable to find file identifie.....

THX

RE: prawa
Autor: Zdunko (---.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl)
Data:   18.11.00 19:38

A ustawiles prawa dostepu do katalogu w ktorym jest plik $ddd na 0777 ? To chyba wlasnie to sprawia problemy.

Data:   19.11.00 11:08

Warning: chmod failed: Operation not permitted in /ero/users/a/art23/a.php3 on line 3
a linia 3 to chmod($kat,0777);
jak zrobilem mkdir($kat,0777)
Warning: MkDir failed (Permission denied) in /ero/users/a/art23/a.php3 on line 4

W zasadzie mam tylko tne jeden problem z tymi prawami ciagle permision denied niby nic a wlasciwie nic nie mozna zrobic :(

Takze skrypty umieszczone na tej stronie niedzialaja (albo masa literowek, albo wlasnie prawa); Po co zamieszczac takie skrypty co nie dzialaja lub sa nie kompletne...

Data:   19.11.00 12:58

Bo prawa dostepu do tego skrytpu powinienes ustawic za pomoca klienta FTP (ja uzywam WinCommandera) lub telnetu. NA ogol user "nobody" nie ma praw do funkcji chmod, tak wiec nie moze zmieniac praw dostepu (patrz opis w.w. komend w manualu: http://faq.pl/php )

Data:   19.11.00 17:17

WIELKIE thx...
Nawet nie wiesz jak mi pomogles :))

Data:   19.11.00 18:11

He he... ja tez miewam problemy... moze jeszcze zdarzysz mi sie w przyszlosci odwdzieczyc ;-)

Odpowiedz na tę wiadomość
 Twoje Imię:
 Twój Email:
 Temat:
Odpowiedzi na tę wiadomość prześlij na powyższy adres email.

Manual | Skrypty | Artykuły | Projekty
Porady | Zasoby | Linki
Główna | Forum